Veverica Živa - Mešanica za piškote v kozarcu

Mešanica za pecivo brownie

Navodila za uporabo

Velika mešanica za brownie:

Zmešaj, speci in uživaj!

Sestavine in potrebščine:

  • kozarec s suhimi sestavinami
  • 2 jajci
  • 160ml olja
  • 80ml vode
  • pekač (cca 22x22cm)
  • peki papir

Navodila za peko:

V posodo zmešaj jajci, olje in vodo, dodaj vsebino kozarca s suhimi sestavinami. Predevaj v namaščen pekač, še bolje pa če ga obložiš s peki papirjem.
peci 55-60 minut na 175 stopinjah (Odvisno kako sočni želiš, da so browniji). Če uporabiš večji pekač, bo masa tanjša in je čas peke lahko krajši.
Namig: če peki papir pred uporabo zmočiš in zmečkaš, se lepše namesti na pekač in masa se bolj enakomerno speče.

Mala mešanica:

Zmešaj, speci in uživaj!

Sestavine in potrebščine:

  • kozarec s suhimi sestavinami
  • 1 jajce
  • 90ml olja
  • 40ml vode
  • pekač (cca 21x15cm)
  • peki papir

Navodila:

V posodo zmešaj jajce, olje in vodo, dodaj vsebino kozarca s suhimi sestavinami. Maso pečeš v namaščenem pekaču, še bolje pa je, če ga obložiš s peki papirjem.
Peci 45-50 minut na 175 stopinjah (Odvisno kako sočni želiš, da so browniji). Če uporabiš večji pekač, bo masa tanjša in je čas peke lahko krajši.
Namig: če peki papir pred uporabo zmočiš in zmečkaš, se lepše namesti na pekač in masa se bolj enakomerno speče.

Izbrane sestavine

Premium belgijska mlečna čokolada

Belgijska mlečna čokolada s svojo nežno kremsto teksturo razvaja brbončice. 

Premium belgijska temna čokolada

Belgijska temna čokolada se ponaša z intenzivno aromo, bogato teksturo in globokim, kompleksnim okusom. 

Bio kakav

Bio kakav je pridelan iz organsko gojenih kakavovih zrn, ki so ne le okusna ampak tudi odgovorna do našega planeta.

Pšenična bela moka preverjenega slovenskega porekla

Iz lokalno vzgojene pšenice, mlete v domačem mlinu, nastane kvalitetna bela moka, ki je nenadomestljiva pri peki kvalitetnih slaščic.

Bio pecilni prašek

Pecilni prašek z vinskim kamnom je alternativa klasičnemu pecilnemu prašku. Osnova za to sestavino je kamen, ki nastane pri zorenju vina. Da pa deluje kot rahljalno sredstvo, pa za delovanje potrebuje še sodo bikarbono. V izogib takojšne reakcije izhajanja CO2 pa se mu doda še škrob. 

Bio morska sol

Sol, ki je dodana v mešanico, krepi okus čokolade, pripomore pa tudi k lepši “skorji” peciva.

Bio zlati trsni sladkor

Sladkor iz sladkornega trsa s svojo zlato barvo in nevtralnim okusom doda svojo noto in slastno pecivo popelje na višji nivo.

Bio rjavi trsni sladkor

Rjavi trsni sladkor je z rahlo oreškastim priokusom nepogrešljiv v sladici, kjer prevladuje okus po čokoladi.

Oglej si še ostale mešanice:

Mešanica za piškote s pisanimi čokoladnimi bombončki

Mešanica za piškote z brusnico in belo čokolado